20090408

Bäverns enkla liv

Bäverns enkla liv
hindrar inte nya spår
för fler plundringståg

DN

8 kommentarer:

  1. Äh. Det handlar inte alls om någon Bäver.
    Det handlar om att gamla gubbar med segelbåtar måste byta plats med motobåtägare på andra sidan blivande bron. Men trångsynthet gör att de blir blockerade av bygget och måste hitta svepskäl för att stoppa det.. och man hittade en...Bäver...

    Ynkligt!

    SvaraRadera
  2. det verkar troligt...
    det finns ju hyfsat med bäver söder om stan i nacka/älta och nedåt södertörn. vad är stadens gränser? ulvsunda är ju bonnvischan det också!

    SvaraRadera
  3. Tänkte också på bävrarna här på södra sidan. :)

    De bodde vid Söderbysjön för ett par år sedan, men kanske har flyttat över kommungränsen till Älta och i så fall är det ju inte i Stockholm längre.

    SvaraRadera
  4. Fredade gubbar
    betvingas av motorbåt
    sjunger bäverns lov

    SvaraRadera
  5. Söderbysjön ligger i Nacka kommun.

    SvaraRadera
  6. Då kanske dom kan ta och plocka upp den sjunkna fiskebåt som ligger där i viken sedan tre år tillbaka. Någon sänkte den i farleden, sedan drog Fortum bort den en bit och dumpade den igen när de skulle svetsa fjärrvärmerör på industritomten bredvid.

    För övrigt kryllar det av liv i Ulvsundaviken: ett svanpar häckar och minst 4 par skäggdopping samt 4-5 par sothöns och oräknade gräsänder. Bävern kanske klarar sig även om det blir en bro. Viktigast att man inte rensar upp för mycket vegetation längs stränderna.

    SvaraRadera
  7. Finns bäverhydda i Bagis

    SvaraRadera
  8. Bäver jävel. Kan dom inte ha grillfest med han. :-)

    SvaraRadera